Al enige tijd is nu bekend dat Vabotech in RAI Amsterdam zal gaan plaatsvinden. Waar we extra trots op zijn, is dat wij gebruik zullen maken van de Europahal, wat een beschermd monument is. In deze hal zal tijdens Vabotech een heuse bouw en techniek vibe zijn, daar staan onder andere de gereedschapmerken gepland. Dat belooft een waar spektakel te worden. Afgelopen tijd is het dak van deze Europahal grondig gerenoveerd. Het is daarmee mooier geworden, maar zeker ook aangenamer te verblijven in deze hal. Hoofdredacteur van Bouwwereld Peter de Winter schreef er in Bouwwereld een mooi artikel over. Hoe het technisch allemaal tot stand is gekomen, kun je lezen in bijgaande pdf, wat door Bouwwereld aan Vabotech ter beschikking is gesteld. Hartelijk dank daarvoor. In het artikel vind je terug wat er gedaan is door Royal Haskoning DHV en aannemer JET BIK om de hal weer net zo strak eruit te laten zien als bij de oplevering in 1961. Straks tijdens Vabotech van 7 t/m 9 april 2022 kunt u dit vakwerk met eigen ogen komen bekijken wat er met een product als glas allemaal mogelijk is.

Bouwwereld artikel hal 1 RAI

Voor meer relevant bouw en techniek nieuws en achtergrondverhalen, kijk op www.bouwwereld.nl