Op 7 mei 2021 is er een nieuwe vakbeurs voor de bouw en techniek sector gelanceerd. Een vakbeurs waar vraag en aanbod samenkomen en kennis uitgewisseld wordt. United Construction Fairs in Ede introduceert Vakbeurs Bouw en Techniek, afgekort Vabotech. Vabotech richt zich op bouwers, installateurs, elektrotechnici en in de sectoren werkzame ICT-professionals.

Op 7, 8 en 9 april 2022 staan in RAI Amsterdam drie dagen lang bouw, installatie en elektrotechniek centraal. Vabotech is er voor de mensen die iedere dag opnieuw Nederland een stukje mooier maken. Harde werkers die ervoor zorgen dat de gebouwde omgeving kan groeien en gebouwen maken waar mensen kunnen wonen, werken en studeren.

Er zijn vele leveranciers die d.m.v. innovaties het werk makkelijker maken door dagelijks te denken vanuit de positie van een vakprofessional. Toeleveranciers, groothandels en eindgebruikers in de bouw komen echter te weinig samen om kennis te delen, het nieuwste van het nieuwste te zien en te kunnen toepassen. Op Vabotech kunnen deze groepen elkaar ontmoeten in meerdere hallen waar bedrijven zich presenteren met hun producten en diensten toegespitst op bouwers, installateurs, elektrotechnici en ICT-professionals. Ook zullen er in de hallen vakwedstrijden georganiseerd worden, zijn er theaters met het laatste productnieuws én is er ruimte voor een drankje onder het genot van muziek in het beurscafé.

Vabotech richt zich qua bezoek op eigenaren en medewerkers van bedrijven in de volledige breedte van de bouwkolom. Namens Vabotech laat event director Patrick Schilte weten: “De bouw en technieksector komen steeds meer bij elkaar, maar vakbeurzen worden nog per doelgroep georganiseerd. Waarom komen de uitvoerende bouw en techniek (installatie en elektrotechniek) niet in één vakbeurs samen? De vraag hiernaar is groot, maar het is er nog niet, mede daarom starten we met Vabotech.”

Hij vervolgt: “Mijn missie is dat mensen die werkzaam zijn in bouw en techniek trots zijn op hun werk. Dat ze ambassadeurs zijn en anderen enthousiast maken om in onze sector te gaan werken. Ik geloof ook dat in een steeds meer digitaal tijdperk vraag en aanbod nog altijd het beste tot stand komt tussen mensen. Met elkaar zaken doen en trots zijn op ons vakgebied: Daar staat Vabotech dan ook voor. We hebben heel bewust voor de zaterdag openstelling gekozen. We willen iedereen in de bouw en techniek de gelegenheid bieden om naar Vabotech te komen. Met donderdag, vrijdag(avond) en zaterdag als beursdagen is er altijd wel een geschikt moment om Vabotech te bezoeken.